Cum să diminuați costurile legate de transport cu ajutorul fireTMS?

Cum să diminuați costurile legate de transport datorită fireTMS?

Costurile de transport includ un șir de cheltuieli generate de flotă, respectiv taxele de exploatare, licențele, certificatele, asigurarea, leasing-ul, dar înainte de toate – consumul de combustibil. Se estimează că acesta din urmă constituie cea mai semnificativă parte din costurile firmei. 

Monitorizarea transportului – rapoartele flotei în fireTMS

fireTMS generează automat raportul Costuri flotă și Profitabilitate flotă, datorită cărora puteți monitoriza permanent cheltuielile legate de transport. Primul dintre acestea prezintă informații referitoare la diferitele costuri atribuite fiecărui șofer, remorci sau propriului vehicul. Datorită acestuia puteți verifica care dintre acestea generează cele mai mari costuri și este cel mai puțin rentabil din punct de vedere al întreținerii. În schimb, al doilea raport prezintă informații cu privire la rentabilitatea propriului parc de vehicule. Permite monitorizarea veniturilor din comenzi și costurile estimate în raport cu cele reale. Programul permite, de asemenea, generarea de rapoarte privind cifra de afaceri zilnică, cifra de afaceri și comisioanele filialei firmei, agenților de expediții, transportatorilor și clienților. Rapoartele automate fireTMS vă permit să controlați costurile de transport, în special contribuțiile financiare făcute pentru flotă. Acesta permit estimarea profitabilității, ceea ce influențează direct optimizarea cheltuielilor.

Cum să eliminați transporturile goale și să diminuați costurile de transport? Integrarea telematicii GPS

fireTMS se poate integra cu 89 de furnizori de telematică GPS. Datorită conexiunii cu semnalul GPS, sistemul vă informează când vehiculul de apropie de punctele de interes al traseului. În momentul în care șoferul finalizează comanda – printre alte, prin aplicația pentru mobil fireTMS Driver – agentul de expediții primește o notificare automată pe adresa sa de e-mail. Poate citi contorul la ora finalizării operațiunii, ceea ce ajută în cele din urmă la calcularea kilometrilor reali pentru comanda respectivă. În plus, șoferul poate raporta etapele de realizare a transportului și activitățile desfășurate în prezent, precum alimentarea cu combustibil sau un ambuteiaj. De asemenea, poate trimite către program documente legate de comandă, ceea ce permite urmărirea permanentă a istoricului acestora. Datorită informațiilor despre locația actuală a vehiculului și estimării dacă încărcătura va fi preluată și livrată la timp, este posibil controlul permanent al transportului, iar transporturile goale pot fi reduse la minimum.

Controlul traseului și costurile de transport

Următoarea funcție fireTMS care permite monitorizarea traseului este descoperirea părăsirii traseului de către șofer. În momentul creării comenzii de transport, sistemul indică ruta de deplasare pe hartă, în schimb, agentul de expediții poate edita și stabili propriul coridor. În plus, poate stabili care este numărul de kilometri permis șoferului în cazul în care vrea să se îndepărteze de coridor. Datorită conexiunii cu semnalul GPS prin intermediul sistemului telematic sau a aplicației fireTMS Driver, puteți vedea locația actuală a vehiculului și să verificați în permanență dacă acesta se deplasează pe ruta corectă. Un aspect foarte important – programul prezintă o opțiune de generare de alerte privind părăsirea coridorului de către șofer, deci agentul de expediții primește notificări în timp real cu privire la fiecare incident descoperit. Controlul permanent al șoferilor și al rutelor permite eliminarea problemelor, precum cheltuielile ridicate pentru combustibil. În final, acest aspect influențează în mod semnificativ costurile legate de transport.

Determinarea optimă a traseelor datorită hărților în fireTMS

Sistemul este prevăzut cu hărți pentru camioane, datorită cărora planificarea rutelor de deplasare are loc rapid și eficient. Acestea permit stabilirea rutei împreună cu calculul detaliat care include:

  • taxele de drum
  • notificari privind nerespectarea restricțiilor de circulație
  • prețurile pentru combustibil
  • costul șoferului
  • parametrii încărcăturii
  • lungimea comenzii
  • costul de exploatare a vehiculului 

Este suficient să indicați punctele traseului, iar programul vă va indica cea mai rentabilă soluție. În schimb, datorită integrării cu telematica GPS, programul va supraveghea dacă modul în care se deplasează șoferul este în conformitate cu ruta stabilita. Cu hărțile fireTMS puteți determina cea mai scurtă, cea mai rapidă și cea mai ieftină rută și puteți economisi costurile de transport legate de taxele rutiere. 

Important: traseul dintre punctul de încărcare și cel de descărcare poate fi calculat înainte de acceptarea comenzii de transport. Datorită acestei opțiuni, puteți verifica rapid dacă acea comanda este rentabilă, estimați prețul pentru client și îi trimiteți o ofertă.

Controlul plăților efectuate de clienți cu ajutorul recuperării automate a creanțelor

Controlul plăților efectuate la timp de clienți și menținerea lichidității financiare reprezintă o provocare cu care se confruntă fiecare companie de transport. Plățile întârziate duc la pierderi financiare deoarece nu compensează costurile de desfășurare a afacerii și cheltuielile suportate de flotă. Sistemul fireTMS are o soluție la această problemă care constă în colectarea automată a creanțelor, care vă permite să selectați facturile neplătite, să generați solicitări de plată și notificări prin e-mail. Datele sunt preluate automat din facturi, astfel nu este nevoie să pierdeți timp introducându-le manual. fireTMS permite monitorizarea continuă a costurilor și trimiterea de notificări pentru plățile restante, ceea ce sprijină securitatea financiară a companiei și previne pierderile financiare semnificative.

Costurile de exploatare a vehiculului – notificări automate cu privire la actele parcului auto

Sistemul vă permite să înregistrați flota și să controlați cheltuielile legate de aceasta. Datorită înregistrării parcului de vehicule intern și a filtrelor avansate, puteți găsi repede descrierea vehiculului și informațiile detaliate privind valoarea cheltuielilor pe care le generează. O funcție foarte utilă este reprezentată de mementourile automate trimise de fireTMS către adresa de e-mail a utilizatorului cu privire la formalitățile legate de vehicul, precum expirarea asigurării pentru răspundere civilă și a celei CASCO, data inspecției tehnice a vehiculului sau data expirării extinctorului. Puteți alege ca sistemul să trimită un e-mail tip memento către persoanele selectate, ceea ce permite foarte mult organizarea muncii în echipă și împărțirea responsabilităților. În plus, în secțiunea Calendar există o opțiune de a crea mementouri individuale – trebuie doar să introduceți conținutul acestora și să selectați data trimiterii. Datorită fireTMS puteți controla cheltuielile generate de fiecare vehicul pe care îl aveți în flota firmei.

Instrumentele sistemului fireTMS permit monitorizarea și optimizarea contribuțiilor financiare suportate pentru transportul mărfurilor. Dacă vreți să vedeți cum puteți folosi în practică aceste funcții sau cum să diminuați costurile în firma dvs. de transport, luați legătura cu noi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *